Witteachtergrond
Witteachtergrond bergschoenen Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

Routepaal

Bergschoenen

Van alle outdoor artikelen die je gaat kopen zijn de schoenen het belangrijkste. U weet het beste wat u ermee gaat doen en waar u naar toe gaat dus kies de schoen die is ontworpen voor die activiteit. Schoenen worden vaak onderverdeeld in vier verschillende categorie├źn.

Categorie A - Wandelschoenen met een soepele voetafwikkeling. Hiermee maakt u wandelingen op veelal vlak terrein zonder zware rugzak want de schoenen hebben weinig of geen enkelsteun.

Categorie B - Trekkingschoen die een ruiger terrein aankan mede doordat de schoen goede enkelsteun geven. Deze categorie is nogal omvangrijk en word daarom ook nog eens onderverdeeld met B0, B1, B2, en B3 aanduidingen.

B0 - Flexibele 3 seizoenen schoen voor op het vlakke, heuvel en berg wandelingen, met de rugzak en licht klimwerk. Niet geschikt voor stijg ijzers of wandelingen met sneeuw in de bergen.

B1 - Een wat stijvere maar nog flexibele 3 seizoenen schoen voor wandelen met de rugzak in de bergen met of zonder sneeuw. Ze kunnen gebruikt worden met de daarvoor bestemde stijg ijzers.

B2 - Zeer stijve 4 seizoenen schoen voor bergwandelen, klimmen of bergbeklimmen met of zonder sneeuw. Ook deze kunnen worden gebruikt met de voor deze schoenen geschikte stijg ijzers.

B3 - Volledig stijve schoen met een platte zool en geschikt voor klimmen, ijsklimmen en alpinisme. Stijg ijzers aanbevolen.

Categorie C - Schoen voor het ruige en zware terrein op de hoger gelegen gebieden met de rugzak. Beschermen de voet en ondersteunen de enkels .

Categorie D - Een must in het hooggebergte. Geschikt voor bergbeklimmen en het echte alpinisme.

Compass
o
Outdoors
G