Witteachtergrond
Witteachtergrond camping Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

Chris

Kamperen

Kamperen is een van de meest populaire manier om vakantie te vieren. Kamperen doe je, in Nederland in ieder geval, op een camping. In een paar landen, zoals Zweden en Schotland is kamperen in het wild wel toegestaan. Ook word er wel eens gelegenheid gegeven tot kamperen en zijn er minimale voorzieningen. In Nederland worden die gelegenheden 'Paalkampeerterreinen' genoemd. Ook zijn er vele opvattingen over hoe te kamperen. De één vind het heerlijk om met minimale middelen z'n vakantie op een camping door te brengen en hebben genoeg aan een toilet en een waterkraantje en zijn één met de natuur.

Kamperen bij de boer

Kamperen bij de boer is enorm populair geworden de laatste jaren maar ook daar worden er normen aangehouden wat luxe betreft. De ander vind het een beleving om alle luxe en meer die ze thuis hebben ook op de camping uit te stallen. Ook de camping heeft dan alle denkbare voorzieningen om er een geweldige vakantie van te maken.

Er zijn 1000 manieren om je vakantie of je vrije weekend in te vullen maar één ding is zeker, mensen hebben behoefte om aan de normale dagelijkse sleur te ontsnappen en de wind in hun gezicht te voelen of de geur van dennennaalden na een regenbui op te snuiven.

Er op uit gaan om te genieten van het buitenzijn vergt wel wat voorbereiding. Als je gaat kamperen zijn er een aantal zaken waaraan je van te voren moet denken zoals waar gaan we slapen, wat eten we en wat gaan we doen. Als je buiten gaat koken op een gas brander houd de maaltijden dan eenvoudig en makkelijk te maken. Neem een EHBO kit mee voor in ieder geval kleine verwondingen schoon te maken en te verbinden. Maak een lijstje van de dingen die je denkt nodig te hebben.

Zorg voor extra en warme kleding in geval van onvoorzien slecht regenachtig weer. Een paar extra t-shirts en sokken is ook altijd makkelijk.

Kamperen kan je zo simpel of zo omslachtig maken als je zelf wil. Sommige families hebben de luxe van een grote caravan nodig en anderen hebben de tijd van hun leven door er op uit te gaan met wat ze dragen kunnen en slapen de nacht onder een zeil. Alles kan en mits de juiste outdoor uitrusting kan elk uitstapje of vakantie een leuke tijd worden.

Camping nostalgie?

35 jaar geleden gingen we uit kamperen op een camping op Texel of Bakkum met een oude, naar vocht ruikende canvas tent die aan alle kanten lekte. Geen grondzeil dus bij een flinke regenbui dreef je bijna op je luchtbed de tent uit. Dat zelfde luchtbed was ook meer ontworpen om mee te gaan zwemmen dan op te slapen en er moest minstens 1 x per nacht lucht bij gepompt worden dus er was ook geen sprake van een goede nachtrust. De slaapzak was nauwelijks opgewassen tegen temperaturen onder de +10 graden en trok je halverwege de nacht, na vele malen wakker te zijn geworden van de koude, je broek trui en sokken maar aan.

Niet meer nodig

Met de geavanceerde outdoor artikelen die er tegenwoordig te koop zijn is dit niet meer nodig. Voor elk weertype zijn er uitstekende tenten, passende kleding en warme slaapzakken die u voldoende warm houden in elk jaargetijde.

Compass
o
Outdoors
G