Witteachtergrond
Witteachtergrond hoofdlampen Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

Maan

Hoofdlampen

Of het nu is om te zien waar je loopt in het donker of waar gaat slapen, een hoofd lamp mag eigenijk niet meer ontbreken in een outdoor uitrusting. Je hebt je handen altijd vrij en ziet waar je mee bezig bent. Hoofdlampen, door sommige nog steevast mijnwerkers lamp genoemd, hebben een hoge licht opbrengst en afhankelijk welke soort lamp, een lange brandduur.

Brandduur - Na te gaan hoe lang het duurt voordat de batterijen leeg zijn is moeilijk na te gaan. Fabrikanten houden er verschillende methodes op na om de brand uren te meten. Gebruik de cijfers als een schatting

Draagcomfort - Hoofdlampen hebben riempjes om het apparaatje op uw hoofd te houden. De riempjes moeten comfortabel zitten, aan te passen zijn aan de vorm van uw hoofd en de batterij houder mag niet in uw hoofd drukken.

Batterijen - Alkaline batterijen zijn de meest gebruikelijke terwijl lithium batterijen bijna 2 x zo lang mee gaan en hebben niets te lijden van de kou. Ze zijn wel duurder. Oplaadbare batterijen zijn de beste en goedkoopste keuze voor als u de lamp vaak gebruikt. Uiteindelijk ook de meest milieu vriendelijke.

Lichtbron - De gewone gloeilampjes zijn niet erg helder en hebben geen lange levensduur. Halogeenlampjes hebben het meest heldere licht maar gebruiken veel energie. Krypton en xenon lampen zijn een soort van halogeenlamp en bieden een goed compromis tussen helderheid en batterijduur. LED lampjes zijn zeer zuinig en geven zeer veel licht. Voor lichtopbrengst zitten er vaak veel standen op. Voor de lichtopbrengst instellingen hebben de verschillende modellen verschillende soorten knopjes/schakelaars. Hele kleine knopjes, schuif of welke je kan draaien om de lamp in te stellen.

Kantelbare kop - Als u de hoofdlamp voor u uit op de grond wilt laten schijnen moet deze een kantelbare kop hebben. Dan kunt u uw hoofd in een normale houding houden.

Stabiel - Zet de hoofdlamp op en schud uw hoofd om te kijken of deze op de juiste plaats blijft zitten.

Compass
o
Outdoors
G
Advkader1
Advkader2
advkader3
Advkader1a
Advkader2a
advkader3a

Hoofdlampen vanaf 30 meter

image1288254068306L

Hoofdlampen tot 30 meter