Witteachtergrond
Witteachtergrond kamperen Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

image1294735498915XL

Kamperen met kinderen

Hoe krijg je kinderen enthousiast voor het buitenleven, de natuur. Hoe krijg je ze achter de spel computer vandaan de natuur in.

Neem kinderen mee naar niet alledaagse plaatsen, ergens waar iets te beleven is. Ga b.v. ergens kamperen in een omgeving waar dieren in het wild te zien zijn of bij een rivier waar je in het water kan staan en de vissen kan zien en over de stenen en rotsen kan klimmen. Kinderen willen actie.

Enthousiasme is aanstekelijk. Als u niet enthousiast ben over het buiten zijn, het avontuur, hoe kan je dan verwachten dat een kind dat wel is. Laat zien dat je het allemaal geweldig vind en wijs naar alles alsof het de eerste keer is dat je het ziet.

Ga altijd zitten of door je knieën als je met een kind praat. Dit breng je op de zelfde hoogte als een kind en praat fijner. Het is niet leuk voor een kind als er constant iemand op je neer kijkt en opdrachten uitdeelt.

Laat zien hoe je iets doet. Of het nu om hout zoeken voor een vuur gaat, Het schoonmaken van een pas gevangen vis of het leggen van een knoop. Als je alleen maar dingen verteld verliezen kinderen hun aandacht. Is ook niets aan.

Laat kinderen kinderen zijn. Laat het avontuur op je af komen en probeer niets te forceren met een vooropgezet plan. Worden ze afgeleid door een grote mooie vlinder of een eekhoorn die langs een boomstam loopt, laat ze dan. Kinderen vinden het geweldig om over stenen en rotsen te klimmen op zoek naar vreemde insecten dan dat ze een tijd moeten zitten wachten op één plek tot er een vis bijt.

Wees er absoluut zeker van dat de slaapzak van de kinderen schoon droog en warm zijn. Niets is erger dan dat je niet kan slapen omdat je slaapplek niet schoon en droog is. Als iedereen een goede nachtrust heeft dan blijft de stemming in het 'kamp' plezierig de volgende dag. Kinderen kunnen ook bang zijn voor vreemde geluiden 's nachts. Blijf dit voor en vertel ze dat jij ervoor zorgt dat er niets kan gebeuren en alles goed komt.

Geef kinderen hun eigen rugzak. Ze vinden het geweldig hun eigen water of drank, eten, snacks en regenjasje mee te dragen. Maak hem niet al te zwaar want uiteindelijk bent u het die hem verder moet dragen. De lol is er niet minder om.

Wil je dat je kinderen hun hele leven lang met plezier aan die vakanties in 'the outdoors' terugdenken zet ze dan op de foto met een eigen gevangen vis. Of als ze hun worstje of brood deeg aan een stokje boven het kampvuur houden. Kinderen kunnen wel eens vergeten hoeveel plezier ze hadden maar met een foto zal het ze altijd bij blijven.

Compass
o
Outdoors
G
image1261522749687L