Witteachtergrond
Witteachtergrond koken Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

Panopvuur

Koken op de camping

Van al dat buiten zijn krijg je honger en zal je zo af en toe iets te eten moeten maken om je 'kacheltje' brandend te houden. Koken als je aan het kamperen bent heeft iets speciaals. Alles smaakt gewoon lekker wat je in de buitenlucht klaarmaakt. Koken in 'The Outdoors' vereist wel andere methodes en uitrusting dan we thuis voor handen hebben. Buiten koken is een bezigheid op zich waarvoor je vooral de tijd moet nemen. Buiten koken is misschien iets nieuws voor u en vraagt wat vaardigheid maar met wat oefening en creativiteit kunt ook u een ware 'Outdoor Chefkok' worden. Geniet niet alleen van het eten maar ook van de bereiding ervan.

Verschillend kooktoestellen

U kunt op diverse manieren uw eten klaarmaken. Koken op de camping gebeurd meestal op een gasbrander. Dit kan een eenpits gasbrandertje zijn maar er zijn ook 2 of driepits kooktoestellen. Barbecuen is een van de meest populaire manieren om eten te bereiden op de camping. Ook word er vaak een scottelbraai gebruikt om lekkere eenpans gerechten te maken. Ook zijn er gasbranders waar men een grill plaat op kan monteren. Weer een andere manier van koken kan in de 'Dutch oven'. Dat is een gietijzeren pan die te koop is in verschillende maten. Bent u met 4 personen dan heeft u niet zo'n grote pan nodig. Er zijn ook grote 'Dutch ovens' te koop waar een halve camping uit gevoed kan worden. Ideaal om eenpansgerechten in klaar te maken. De pan is ook geschikt om op open vuur uw eten klaar te maken maar dat mag niet op elke camping.

Vuur

Thuis moeten we van alle gemakken voorzien zijn maar eenmaal outdoors worden we survivers en koken ons potje op een klein vuur of gasbrandertje. Hoe primitiver hoe leuker.

Ben je van plan met een gas brander je eten klaar te maken zorg dan dat je in ieder geval een keer thuis hebt geoefend. Na gelang je van plan bent is er veel keuze. Neem je alles mee in de rugzak is gewicht belangrijk. Wil je dat je eten snel klaar is of moet de brander zuinig zijn. Een kampvuur is ook een optie. Je moet wel toestemming hebben en ruim de tijd nemen. Maar welk vuur je ook gebruikt denk altijd aan de veiligheid.

 

Vind je allen het vuur leuk en in uitgebreid koken heb je geen zin en van afwassen ben je helemaal geen fan? Dan zijn er nog gevriesdroogde maaltijden. Water koken, zakje erbij, 20 minuten wachten en je eet het zo uit de zak. Lepel aflikken en de afwas is ook gedaan.

Compass
o
Outdoors
G