Witteachtergrond
Witteachtergrond outdoor Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

mankijktnaarberg

Outdoorkledingkeuze

U kunt er een smak geld tegenaan gooien om uzelf van top tot teen in de meest dure outdoor kleding te steken. Maar koop wel de de kleding met de functie die u nodig heeft.

Het is geen enkel punt als u voor veel geld een jas wilt kopen die is ontworpen om een 4000 meter hoge alp te bedwingen terwijl u alleen maar van plan bent deze zomer rond een groot meer te wandelen. En laat u wat prijs betreft ook niet verleiden tot het kopen van een jas die speciaal is ontworpen voor klimmen of wandelen in het najaar als u van plan bent in de winter een bergtocht te maken.

Als u wandelingen maakt op de heide, de heuvels en soms in de bergen dan is een goed algemeen jack een juiste keuze. Kies een jas met de juiste lengte en van een ademend materiaal zoals Gore-Tex of eVent.

Als u uzelf ziet staan op een top van een besneeuwde alpenreus dan heeft u een jas nodig die is ontworpen om om te gaan met extreem winterse omstandigheden.

Als u het wandelen zo af en toe afwisselt met klimmen of fietsen dan kunt u ook voor een jas kiezen die betrekking heeft op ook deze activiteiten. Ventilatie en het lichte gewicht van deze jas is belangrijk dus wat algehele waterdichtheid betreft is er een compromis gemaakt. Zorg dat het materiaal voldoende ademt zodat vooral bij het fietsen of eventueel hardlopen u niet oververhit raakt.

Als u alleen wandelt in de zomer, neemt u deel aan berg marathons of is het van belang dat het gewicht van uw rugzak zo laag mogelijk blijft dan kunt u overwegen een licht gewicht jasje aan te schaffen. Wees er wel van bewust dat bij de keuze van deze jas u niet kiest voor de allerhoogste graad wat betreft duurzaamheid en bescherming tegen de elementen.

Veiligheid

Kampeerders en andere outdoor enthousiastelingen weten dat het weer een grote rol kan spelen in het slagen van een vakantie en dan word er niet in de eerste plaats gedacht aan de veiligheid. Een plotselinge zware regenbui kan, vooral in de bergen, liefelijke bergbeekjes doen veranderen in woeste modderstromen. Veel mensen hebben tegenwoordig waar ze ook zich bevinden via de mobile telefoon de mogelijkheid om de weer vooruitzichten te bekijken op internet. Als je de mogelijkheid hebt gebruik hem dan en check de vooruitzichten van tijd tot tijd.

Wees voorbereid op onstuimig weer. Neem genoeg extra kleding mee en zaken als regen kleding, handschoenen, zaklamp, reserve batterijen, een eerste hulp kit, slaapzak, en voldoende te drinken warm of koud.

Zorg dat de regenkleding in orde is, Als je nat bent koel je namelijk zeer snel af en kan je onderkoeld raken. En zorg natuurlijk dat de tent in orde is en tegen een flinke bui kan. Ook de onderkant dient niet te lekken zodat alles binnen droog blijft.

Compass
o
Outdoors
G