Witteachtergrond
Witteachtergrond wandelen Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

Chianale

Wandelen in de provincie Cuneo, Piemonte, Italie

De provincie Cuneo ligt in het zuid-westen van de Regio Piemonte en grenst in het westen aan Frankrijk en in het zuiden aan de Italiaanse Regio Liguriƫ. De Alpen, de hoge berg Monviso, de heuvels van de Langhe, Roero en Monferrato bedekken het grootste deel van de provincie. Ertussenin ligt een weidse vlakte welke word doorkruist door de Po, de Tannaro en andere rivieren. De landschappen bieden verschillende schoonheden: valleien met weelderige vegetatie, heuvels waar u wijngaarden en kastelen kunt vinden, en zeer mooie beschermde gebieden. Het 'Parco Naturale delle Alpi Marittime' is een natuurpark rijk aan meren op hoger gelegen gebieden welke zijn omgeven door bergen. Het gebied heeft heel veel wandelpaden en routes en biedt tal van onvergetelijke landschappen.

Van Frabosa Soprana naar Limone Piemonte, van Vinadio naar Argentera of Pontechianale, kunt u genieten van bergen en valleien die voor zowel in de zomer als in de winter sporten te bieden hebben. Diverse moderne toeristische centra zijn uitgerust met faciliteiten voor ski, langlauf en snowboard pistes en wandelroutes in de sneeuw. Er zijn vele bergbeklimmers en trekking routes voor elk niveau en ook de Grande Traversata delle alpi welke gaat langs een regionale route met specifike paden met mogelijkheid te stoppen en te overnachten in verschillende rifugi (berghutten). Ook de diverse routes en tochten langs, tegen en om de imposante Monviso zijn zeer de moeite waard.

Heel soms is het toegestaan om te overnachten bij of op een toegewezen stukje land bij een berghut. De kosten zijn minimaal net als de voorzieningen. Komt ook voor dat het niets kost. U kunt echter ook kamperen bij de boer maar dan zijn er wel kosten aan verbonden.

Interressante links

Rifugio Giacoletti

Wandelen in de alpen van Cuneo

Frabosa Soprana

Argentera 3297 M.

Pontechianale Val Varaita

 

 

 

Heeft u een link die het vermelden waard is? We plaatsen deze graag

Compass
o
Outdoors
G