Witteachtergrond
Witteachtergrond wandelschoenen Witteachtergrond
Witteachtergrond

Gooutdoors.nl

Contact

Sitemap

Links

wandelschoen4
wandelschoen5
wandelschoen6
wandelschoen7
scarpakailishhikingboots
groepwandelendemannen

Wandelschoenen

Een van de mooiste manieren om van het buitenleven te genieten is wandelen. Overal, waar je ook naar toe gaat, in Nederland of in het buitenland vind je routes in prachtige gebieden waar je word getrakteerd op de meest spectaculaire uitzichten. Beekjes, watervallen en als je vroeg en stil genoeg bent, kan je ook dieren in het wild zien. De geur en de geluiden van de natuur overal om je heen. Wandelen is goed voor het lichaam en leuk om gezamenlijk met het hele gezin de dag door te brengen. Een wandeling kan kort zijn maar ook extreem lang door de bergen van hut naar hut. Dagwandelingen zijn het meest populair en er is een grote keuze uit lengte en moeilijkheidsgraad van de routes.

Zoals al eerder gezegd zijn wandelschoenen waarschijnlijk het belangrijkst van de hele uitrusting en dus ook bij het plannen van een wandeltocht. Als je voeten pijn doen lijkt alles pijn te doen. Niet alleen kunnen ongeschikte of niet goed passende schoenen tot blaren, zere voeten, benen en rug leiden maar u ook op den duur uitputten. Vermoeidheid kan weer invloed hebben op uw veiligheid doordat u zich kan verwonden. Koop dus verstandig. Het is de moeite waard om ruim de tijd te nemen bij het uitzoeken van de juiste schoen die aan uw behoefte voldoet. De soorten schoenen varieeren van wandelschoenen tot trekking schoenen tot stijve bergbeklimmersschoenen. Elke schoen heeft z'n specifieken eigenschap om u te helpen uw doel te bereiken.

- Comfort, de schoenen moeten ten aller tijden comfortabel zitten. Een goede pasvorm dus.

- Ze moeten uw voeten en enkels ondersteunen.

- Gewicht en duurzaamheid

- goede kwaliteit leer en loopvlak/zool

- De schoenen moeten de voed goed omsluiten maar niet te strak zodat het de bloedcirculatie niet belemmerd en u de tenen kunt bewegen. De voeten mogen niet schuiven in de schoen en moeten goed aanvoelen aan de enkels en wreef.

- Draag een paar goede wandelsokken. Eerst een dunne nylon of polyester sok als eerste laag en daar overheen een sok van een zwaarder materiaal om de voeten droog te houden. Draag nooit katoenen sokken.

Zorg dat je schoenen voldoende zijn ingelopen voordat je aan een grote wandeltocht gaat beginnen. En natuurlijk ben je zelf in goede conditie en vorm. Zorg goed voor de schoenen. Maak ze regelmatig schoon en een behandeling om ze waterdicht te houden. Verzorg uw voeten goed en behandel blaren of zere plekken tijdig om erger te voorkomen. Houd de voeten droog door regelmatig van sokken te wisselen.

Compass
o
Outdoors
G